Najnoviji Snimci
Vesti 22.09.2016
Total Views: 36
Vesti 21.09.2016
Total Views: 20
Vesti 20.09.2016
Total Views: 6
Vesti 19.09.2016
Total Views: 54
Vesti 18.09.2016
Total Views: 49
Login
Korisnicko ime

SifraNiste jos clan?
Kliknite ovde za registrovanje.

Zaboravili ste lozinku?
Zatrazite novu OVDE.
Navigacija
Korisnici on-line
Gosti on-line: 2

Clanovi on-line: 0

Registrovani clanovi: 1,761
Najnovi clanovi: exakara
VESTI

 

 

 
 

trstenik

Direkcija

Trstenik 23 Jul 2013. godine

VESTI

ТРСТЕНИК – Дугогодишњи новинар и књижевник Живојин Жика Николић из Доњег Рибника код Трстеника,преминуо је јуче у 69 години. Рођен је 1944. године у селу Доњи Рибник.

IN MEMORIAM Преминуо дугогодишњи новинар Живојин Жика НиколићПосле завршене Основне школе у Лопашу, завршио је средњу – пољопривредну школу у Краљеву, затим Вишу Педагошку школу у крагујевцу и онда Филолошки факултет у Београду. Службовао је као учитељ у околини Рудника, да би се затим вратио у Трстеник и радио најпре као новинар а затим и уредник локалног листа Трибина све до 1995 године, када је формирана ЈП РТВ Трстеник. У овом медију био је један од новинара-уредника а од 2004 године био је и главни и одговорни уредник. Уређивао је истовремено и веома гледану пољопривредну емисију „Зрно“, коју су многи стручњаци оценили високом оценом јер је у њој гостовао велики број стручњака, а емитован је исто тако и велики број прилога. Био је дописник дневних новина „Вечерње Новости“ а био је активан и као књижевник. Издате су му три књиге приповетке „Сан“, књига народних казивања „Прозрака“ и приповетке „Лабудов друг“. Сахрана поштованог колеге новинара Живојина Жике Николића обавиће се данас у 15 часова на гробљу у његовом родном селу Доњем Рибнику.

 

 

 

Trstenik 24 april 2013. godine

VESTI

Na ovogodišnjem izboru za Mis Kanade učestvovaće i devojka našeg porekla Tamara Jemuović. Tamarina mama, Jelena Ristić je iz Trstenika a u Kanadu se odselila pre više od dve decenije. Tamara je rodjena u Kanadi ali su njeni roditelji, baka, deka i tetka koji takodje zive u Torontu, uvek insistirali na očuvanju našeg jezika i običaja. Pričali smo sa ovom svestranom i talentovanom devojkom o njenom poreklu, zatim o tome kako je počela da se bavi manekenstvom i da učestvuje na izborima za mis, dotakli smo se i teme ljubavi... Sa Tamarom je razgovarala Gordana Jevdjić.

Pusti intervju

 

 

Trstenik 18 april 2013. godine

VESTI

 Održana je 16-ta sednica Opštinskog veća. Na ovom sednici opštinskog veća raspravljano je o Odluci o utvrdjivanju potrebe za rešavanje stambenih potreba izbeglica i interno raseljenih lica na području naše opštine, o Pravilniku za ostvarivanje subvencija komunalnih usluga, Predlogu odluke za nabavku protivgradnih raketa, Nacrtu rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost i o drugim važnim pitanjima.
Na Omladinskom trgu održao se tradicionalni prolećni maskembal u organizaciji Predškolske ustanove Biseri. U povorci koja je krenula od dva gradska vrtića, učestvovali su i predškolci iz područnih odeljenja ove ustanove, iz skoro svih sela trsteničke opštine. Na maskembalu tradicionalno učestvuju starije grupe i preškolske grupe dečjeg vrtića. Kao i obično prikazali su mnogo raznovrsnih, veselih i maštovitih maski.

Trstenik 18 mart 2013. godine

VESTI

Računi štedljivih potrošača električne energije od aprila neće biti umanjeni za 15 odsto. Do uvođenja besplatnih kilovata i najsiromašniji ostaju bez olakšica.
Preregistracija poljoprivrednih domaćinstava vršiće se do kraja marta.
Sve potrebne informacije poljoprivrednici mogu da dobiju u mesnim kancelarijama i odeljenju za poljoprivredu opštinske uprave.
Posle višegodišnje pauze u Holdingu PPT je obnovljeno interno radno-proizvodno takmičenje metalskih radnika u sedam proizvodnih disciplina.

Trstenik 15 mart 2013. godine

VESTI

 Uspomenu na 40 sevastijskih mučenika – Mladenci, na osnovu odluke Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, danas kao svoju krsnu slavu proslavili zaposleni u kolektivu Radio televizije Trstenik.
Na opštinskom takmičenju recitatora koje je održano danas, najuspešniji su bili Andrej Jovanović, učenik OŠ“Ljubivoje Bajić“ iz Medvedje, Luka Mirkoski iz OŠ“Živadin Apostolović“ i Isidora Marković, učenica srednje Tehničke škole. Oni će našu opštinu predstavljati na okružnom takmičenju koje će biti održano polovinom sledećeg meseca.

Trstenik 12 mart 2013. godine

VESTI

Tokom dvomesečnog rada klizalište montirano na omladinskom trgu u Trsteniku bilo je omiljeno mesto za rekreaciju i zabavu mladih. Klizalište koje je po prvi put postavljeno pod pokroviteljstvom opštine Trstenik, po isteku sezone, danas je demontirano.
U elektrodistribuciji Trstenik od juče se potpisuju sporazumi za otplatu duga na rate bez kamate.

 

Trstenik 01 mart 2013. godine

VESTI

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava mogu od 04. do 31.marta da izvrše registraciju, odnosno preregistraciju svojih gazdinstava. Rekla je za našu televiziju Julija Jovanović pomoćnik predsednika opštine Trstenik.
Obroci koji se pripremaju za mališane u Predškolskoj ustanovi „Biseri“ zadovoljavaju osnovne kriterijume pravilne ishrane koje propisuje Zakon.

Trstenik 20 februar 2013. godine

VESTI

Povodom završetka projekta uvodjenja grejanja u objekte Društva za mentalno nedovoljno razvijene osobe i vrtić „Biseri 1“, Trstenik je danas posetila holandska delegacija i predstavnik Vlade Holandije koja je glavni finansijer ovog projekta.
Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelabićanin rekla je da je dat nalog za povlačenje 50 vrsta mleka jer je utvrdjeno da imaju povećanu koncentraciju aflatoksina ili je na granici dozvoljenog.
Prema podacima Regionalne privredne komore, kompanija Prva petoletka je u samom vrhu izvoznika u regionu. Skoro 80% ukupne realizacije ove kompanije se izvozi na strana tržišta i to u zemlje Evropske Unije, zemlje Bliskog istoka, Rusiju, Belorusiju i mnoge druge. Najveći kupci Petoletkinih proizvoda su Kamaz- Rusija, Naundorf- Nemačka , Nojson- Austrija , Hansafleks- Italija, Usko- Italija, Koneksan- Nemačka, Trest Gidromontaž- Rusija, kao i mnogi drugi. Pored velikih serija, kvalitet proizvoda je neophodan da bi se postigla konkurentnost i zadržali kupci na svetskom tržištu.
U Osnovnoj muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ održano je predavanje na temu „Spremnosti učenika za takmičenja“, i opasnostima koje postoje ako se sa ovakvim odlukama prenagli.

 

Trstenik 18 februar 2013. godine

VESTI

Posle usvajanja zakona o podsticajima u poljoprivredi, koji je usvojila Vlada Srbije, stekli su se svi uslovi da opština Trstenik može da započne realizaciju svog programa iz ove oblasti. Budžetom za 2013.je planirano 25 miliona dinara koji će kroz četiri modela biti plasirani poljoprivrednicima i privrednicima.
U prostorijama Crvenog krsta danas je počela obuka za gerontodomaćice u okviru projekta "Pomoć u kući",koji finansira Ministarstvo za socijalnu zaštitu.

 

Trstenik 12. februar 2013. godine

VESTI

Na sinoć održanoj prvoj redovnoj sednici Saveta MZ Trstenik usvojena odluka o prvoj izmeni i dopuni odluke o finansijskom planu sredstava samodorinosa za 2013.godinu. Takođe, donete odluke o formiranju komisije za popis osnovnih sredstava MZ Trstenik, a izabrani i članovi Saveta za sastav komisije za javne nabavke korisnika sredstava samodoprinosa.
U prostorijama OO URS Trstenik danas je organizovana tradicionalna proslava krsne slave Opštinskog odbora Sveta Tri Jerarha. Slavski kolač presekli su protojerej Momčilo Ivanović i ovogodišnji domaćin slave Goran Petrović.

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Trstenik obeležio danas stranačkuz slavu Sveta tri jerarha.

Povodom Svetog Trifuna, kao i svake godine održaće se proslava na kojoj će se obaviti sečenje slavskog kolača i uz prigodan kultruno umetnički program biti dodeljenje i nagrade najboljim vinarima. Komisija za procenu vina, danas imala puno posla.

VESTI - ARHIVA

NU- TS

KOMSTAN

Sportski centar

 
 
 
Ratings
Rating is available to Members only.

Please login or register to vote.

No Ratings have been Posted.