Radio televizija Trstenik
Društvo

Pomen herojima ratova u Medveđi

Na zidovima zgrade stare škole u selu Medveđa prošle godine naslikani su murali u čast palih boraca iz okoline Trstenika u ratovima devedesetih godina. Ideja je bila da Saša Milanović, Dragan Trošić, Nebojša Staničić i Dragan Milićević, zauvek ostanu u sećanju ljudi iz Medveđe i okolnih sela.

20 godina NATO bombardovanja i stradanja heroja trsteničkog kraja obeleženo je u Medveđi pomenom i programom koji su pripremili učenici OŠ “LJ.Bajić”, kome je prisustvovao veliki broj meštana, sugrađana i ratnih heroja sa Kosova i Metohije.

Ovom prilikom pročitano je i pismo sestričine pokojnog Dragana Milićevića iz Mijajlovca koja je napisala na dan njegove pogibije na Košarama.

Pesme posvećene herojima rata na Kosovu i Metohiji napisao je i kazivao pesnik iz Kosova Polja Milutin Popadić.

Ivan Nešić, predsednik udruženja “Stara škola” iz Medveđe, kaže da imaju tradiciju poštovanja junaka koji su dali živote za Srbiju u ratovima devedesetih godina.

Saša Milanović iz Mijajlovca, poginuo je 13. maja 1999. godine u 29. godini, u selu Vitak kod Srbice. Dragan Trošić iz Medveđe, imao je samo 21 godinu kada je smrtno stradao u Prištini 14. aprila 1999. godine. Nebojša Staničić iz Medveđe imao je 24 godine kada je poginuo 1991. godine u mestu Sremska Laza kod Šida. Dvadesetjednogodišnji Dragan Milićević iz Mijajlovca, poginuo je na Košarama, 11. aprila pre 20 godina.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije