Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Pomoć poljoprivrednicima u merkantilnom kukuruzu

Za pomoć koju je država preko Ministarstva poljoprivrede namenila stočarima na osnovu javnog poziva mogla su da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava. Za 104 trstenička poljoprivrednika odobreno je ukupno 176.000 kg merkantilnog kukuruza na ime državne pomoći. Opština Trstenik je u okviru mera podrške poljoprivrednim proizvođačima snosila je troškove transporta kukuruza iz silosa u Šapcu, istakla je predsednica Opštine Trstenik Milena Turk, koja je zajedno sa Zoranom Jakovljevićem, članom Opštinskog veća za poljoprivredu obišla distributivni centar za raspodelu kukuruza .

Svakom proizvođaču sleduje 240 kg kukuruza po grlu, koji su započeli sa preuzimanjem nakon izdavanja potvrde od strane Poljoprivredne stručne sluzbe, kazao je između ostalog Zoran Jakovljević, član Opštinskog veća za poljoprivredu i naglašava da je ovo jako značajna pomoć za poljoprivrednike naše opštine.

Inače, pravo na pomoć mogli su ostvariti poljoprivrednici koji na svom gazdinstvu imaju od jedne do 50  muznih krava, drugi uslov je bio da su u 2021. godini ostvarili pravo na premiju za mleko i da nisu državno poljoprivredno zemljište uzimali na korišćenje.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije