Radio televizija Trstenik
Društvo

In memoriam Milosav Egerić

Protojerej stavrofor Milosav Egerić upokojio se u Gospoda 8. maja 2024. godien u 73 godini.Rodjen je 25 . oktobra 1951. godine od oca Vulka i majke Radunke u selu Ridjevštica селу Риђевштица. Upisao je Srpsku pravoslavnu bogosloviju u Prizrenu 1966. godine i završio 1971 . kao djak generacije.

1979.godine postavljen je za starešinu crkve trsteničke parohije. Njegovim zalaganjem 1981.godine crkva u Trsteniku je pokrivena bakrom i urađena je  spoljna fasada crkve,a on je odlikovan dostojanstvom protonamesnika.

Zahvaljujući njegovoj inicijativi uradjena je freska Svete Trojice u mozaikuna ulasku u crkvu i proširen je parohijski dom za stanove sveštenika.

Sa blagoslovom Wegovog Preosveštenstva Epoiskopa Žilkog Gospodina Stefana obnovio je rad Hora Boško Jugović pri hramu Svete Trojice u Trsteniku.

Jedan je od prvih sveštenika koji je u školama organizovao lasove veronauke.

Diplomirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu sa odličnom ocenom

Episkop Žilki , Gospodin Stefan odlikovao ga je činom protojererja 1992.godine.

Započeo je izgradwu nove crkve Hristovog Vaskresenja u selu Oddžaci З 1997. godine.

Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Opelo će se održati petak, 10.majа  sa početkom u 13 sati u Hramu Svete Trojice, a obred će predvoditi episkom kruševački, gospodin David Perović.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije