Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Javni čas iz istorije u OŠ „Živadin Apostolović“

U OŠ „Živadin Apostolović“ i direktorka Dobrila Savić i nastavno osoblje se trude kako bi nastavu učinili bogatijom, interesantnijom, sadržajnijom i savremenijom uz brojne aktivnosti i gostovanja stručnjaka. To potvrdjuje i javni čas koji je održala istoričarka Jelena Vukčević.

     Ona je istakla da voli da prenese svoju ljubav prema istoriji i Trsteniku. Izučavanje prošlosti našeg kraja je jako važno pa je u prikladnom izlaganju Jelena predstavila praistorijsko doba sa arheološkim lokalitetima, stari vek i gvozdeno doba, Srednji vek srpske vladare i značajne arhitektonske i kulturno istorijske spomenike našeg kraja, kroz interaktivnu priču učenicima trećeg razreda.

Učiteljica Suzana Petrović kaže da su ovakve aktivnosti predviđene školskim planom i programom i da su veoma korisne. Znanja nikad odviše a da bi otvorenih očiju saznavali o svetskim fenomenima potrebno je imati dobru osnovu i bazno znanje o dogadjajima i ljudima svoga kraja i zemlje. Učenici su potvrdili i znanje i interesovanje za istoriju trsteničkog kraja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije