Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Proizvođači cveća spremni za 8. mart

Kada je o poljoprivrednim gazdinstvima reč, Radiša  Milutinović iz Starog Trstenika ne brine brigu, voli svoju suprugu i cveće. Ratarsku i povrtarsku proizvodnju je posle rada u industriji, zajedno sa suprugom, zamenio hortikulturom. Više hektara plodne moravske zemlje za njega su sada desetak plastenika u kojima proizvodi više vrsta cveća. Porodičnu manufakturu održavaju najviše ženske ruke, supruga i dve ćerke koje smo zatekli u negovanju najlepših cvetova za predstojeći međunarodni praznik žena 8. mart. Radiša, kao pravi džentlmen, obezbedi svu infrastrukturu i plasman proizvoda pa svake godine na estetski način usreći više hiljada žena.

Prvu damu cvetnih aleja Jelicu Milutinović pitali smo kako ide posao, na šta je ona odgovorila da sada uveliko rade na proizvodnji cveća za osmomartovski praznik a posle rade na standardnoj proizvodnji. Već trideset godina se bave proizvo sadnica cveća i dobro im ide a ovaj posao može da radi samo ko voli cveće. Tu su razne vrste cveća od muškatli, visećih vrbena, petonije, dan i noć, bels, karanfili i drugo a posla ima dosta i sa proizvodnjom počinju u jesen . Nije im teško jer vole cveće i sa zadovoljstvom rade ovaj posao a imaju i ekonomsku računicu, dodaje Jelica Milutinović. U poslu im pomažu i ćerke koje su izuzetno vredne.

Novinar: Darko Đurđević

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije