Radio televizija Trstenik
Kultura

Oproštajni gala koncert Konstantina Kostjukova u Trsteniku

Konstantin Kostjukov po drugi put pred trstenickom publikom. Ovoga puta na oproštajnom koncertu. Došlo je, kaže, vreme da se siđe sa scene, ali to ne znači i potpuni odlazak iz baleta.

“Mom zanatu došao je kraj, ali to ne znači da se ja povlačim iz baleta. Odavno se bavim pedagogijom i koreografijom. Napravio sam dosta predstava. Imao sam divnu karijeru, ostvario sam se kao umetnik, odigrao sve o čemu sam maštao…“

Sa podjednakom strašću sa kojom ulazi u lik Grk Zorbe, Kostjukov govori o svojoj umetnosti, zahtevnoj, teškoj, ali predivnoj.

Trstenička publika iskoristila je ne tako čestu priliku da uživa u savršenom spoju pokreta i osećaja kroz numere iz najpoznatijih baleta, kakvi su “Labudovo jezero“, “Kraljica Margo“, ili “Uspavana lepotica“. Sa Konstantinom Kostjukovim scenu su podelili  Teodora Spasić, , Mila Dragićević, Milan Rus,Tamara  Ivanović , Jovica Begojev i Bojana Žegarac , mladi prvaci beogradskog baleta, generacija igrača sa kojima je od 2002. održao preko 200 koncerata u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije