Radio televizija Trstenik
Društvo

Svečana akademija fabrike „PPT Namenska“ AD

Obeležavanje 70 godina postojanja i uspešnog rada fabrike „PPT Namenska“ proizvodnja“ AD nastavljena je svečanom akademijom pod nazivom „Prva petoletka – Namenska“ i Trstenik – rasli su zajedno“, koja je održana u Domu kulture, u prisustvu državnih zvaničnika, predstavnika resornih ministarstava, čelnika lokalne samouprave, brojnih gostiju i penzionera.

Sve prisutne srdačno je pozdravila Anđelka Atanasković, generalna direktorka fabrike „PPT Namenska“ AD koja se ovom prilikom zahvalila Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, kao i Ministarstvu odbrane koji su u prethodnih nekoliko godina pružili ogromnu pomoć i podršku, najpre u potpunoj konsolidaciji ove fabrike, a zatim i u modernizaciju i uspešno poslovanje, zahvaljujući kojim je danas ova fabrika vodeći subjekat u odbrambenom sistemu Republike Srbije. Ovom prilikom Anđelka Atanasković je uručila zahvalnice svima koji nesebično pomažu rad ove fabrike i njen privredni rast iz godine u godinu.

Pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zahvalnice su dobili nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić, zatim Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Vojno tehnički institut Beograd i Privredna komora Srbije, sa kojom Namenska ima dobre poslovne odnose.

U ime Privredne komore Srbije prisutne je pozdravio i čestitao jubilej predsednik Marko Čadež, koji je naglasio važnost i značaj poslovanja trsteničkog preduzeća, naročito kada je u pitanju plasman robe na inostrano tržište.

U programu svečane akademije učestvovali su učenici Gimnazije „Vuk Karadžić“ i Tehničke škole, zatim članovi FA „Sveti Nikola“ i KUD „Zapis“, kao i glumci trsteničkog pozorišta, a prisutni su imali i priliku da pogledaju dokumentarni film o razvojom putu i radu ove fabrike tokom proteklih sedam decenija u produkciji RTV Trstenik.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije