Radio televizija Trstenik
Kultura

KUD “Prva petoletka”obeležilo 74 godine postojanja i rada

Najstarije KUD u našoj opštini PPT svečano je proslavilo 74 godine postojanja i uspešnog rada priredviši predivan koncert brojnoj publici koja je došla da isprati najlepše pesme i igre iz svih krajeva Srbije. U dvosatnom programu pored domaćina na sceni Doma kulture učestvovali su članovi Društva „Tradicija“ i KUD „Zapis“ koji su dali pun doprinos uspešnoj organizaciji ovog koncerta.

Zahvaljujući svim članovima od namjlađih do najstarijih koji vole KUD PPT i svoj grad, najstarije društvo u našem gradu uspešno opstaje i traje i na ovom koncertu to je još jednom potvrđeno. 74 godine jeste jedan veoma dug vremenski period ali je to jedno veliko i dragoceno vreme u kome je KUD PPT postalo sinonim folklora širom Srbije a i u mnogim zemljama širom sveta. Očuvanje srpske pesme, rtradicije i igre biće glavni koraci u ovoj godini na zakazanim brojnim festivalima i koncertima kako u Srbiji tako i van nje.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije