Radio televizija Trstenik
Društvo

Obeleženo 20 godina od tragične smrti Zorana Ivanovića

Pre tačno 20 godina hrabro i odvažno svoj mladi život u ratnom vihoru na Kosovu i Metohiji dao je naš sugrađanin Zoran Ivanović, jedan od 12 heroja naše opštine stradalih u akciji NATO alijanse pod nazivom „Milosrdni anđeo“. U znak sećanja na njegov lik i delo na spomen česmu u Pejovcu vence i cveće položili su članovi porodice Ivanović, zamenik predsednika Opštine Trstenik Ljubiša Marković, narodna poslanica Milena Turk, predstavnici MZ Trstenik 2, predstavnici OO Saveza boraca i ratnih vojnih invalida iz Trstenika. Pomenu su prisustvovali i Zoranovi ratni drugovi i starešine Vojske Srbije, kao i prijatelji i rodbina porodice Ivanović. Skupu se obratila narodna poslanica Milena Turk koja je istakla da je obaveza svih nas da lik i delo Zorana Ivanovića ne bude nikada zaboravljeno.

Zorica Ivanović, sestra pokojnog Zorana zahvalila se svim prisutnima u ime porodice koji su došli da odaju počast heroju rata na Kosovu i Metohiji.

Članovi hora OŠ “Sveti Sava” i crkvenog hora “Boško Jugović”, izveli su recital o herojima oslobodilačkih ratova.

Ovom prilikom predstavnici Vojske Srbije su porodici Ivanović uručili vojnu spomenicu.

Zoran Ivanović je dao svoj život za našu slobodu i naša je obaveza da se uvek sećamo njegove žrtve i ostalih sugrađana koji su braneći svoju otadžbinu nesebično dali svoje mlade živote.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije