Radio televizija Trstenik
Društvo Obrazovanje

Gimnazijalci posetili RTV Trstenik

      U cilju profesionalne orjentacije ali i kako bi se upoznali sa strukturom rada, proizvodnjom programa i profesijama zastupljenim u jednoj medijskoj kući, Radio televiziju Trstenik svake godine poseti veliki broj polaznika predškolske ustanove, učenika osnovnih i srednjih škola. U poslednjoj poseti, zajedno sa svojim profesorima bili su učenici  I 2  i  I 4 odeljenja gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Trstenika.

Zaposleni su ih lepo dočekali kao i direktorka  RTV Trstenik  Anica Miletić koja je na početku prijema u uvodnom delu predstavila gimnazijalcima istorijat i poslovanje televizije kao prve informativne kuće ovog tipa u opštini Trstenik koja traje i uspešno radi već četvrt veka ostvarujući maksimalno svoju misiju u cilju objektivnog, blagovremenog i profesionalnog informisanja gradjana, proizvodeći pored informativnog programa i programe iz oblasti društveno ekonomskih zbivanja, privrede, zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede i agrara, kulture i umetnosti, sporta.

Učenici su obišli i upoznali sve radne jedinice, od radija, montažnih jedinica, redakcije, realizacije programa do studija TV Trstenik gde im se atmosfera pod reflektorima, na nekoliko različitih scenografija i pred kamerama posebno dopala, gde su nastale i zajedničke fotografije i selfiji.

Ko zna, možda se baš medju njima krije neko novo tv lice, zaljubljenik u žurnalistiku, snimatelj, realizator, prezenter koji će za nekoliko godina već, ući u čarobni svet medija…

Novinar: Darko Djurdjević

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije