Radio televizija Trstenik
Ekonomija Некатегоризовано

Rezultati i buduće aktivnosti Regionalne privredne komore Kruševac

Spoljnotrgovinska robna razmena, prema raspoloživim podacima Regionalne privredne komore Kruševac,  za period januar – mart 2019. godine iznosi 114,9 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine povećana je za 17,5 odsto, navodi direktor Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore u Kruševcu Predrag Vukićević.

U tom periodu izvezeno je robe u vrednosti 66,3 miliona evra, a to znači da je povećan izvoz u odnosu na isti period lane za 28,1 odsto. U isto vreme uvezeno je robe za 48,6 miliona evra što znači da se beleži suficit u iznosu od 17,8 miliona evra.

RPK Kruševac, aktivno učestvuje u kreiranju privrednog ambijenta Rasinskog okruga, a u sinergiji sa lokalnim samoupravama i uz podršku Vlade Srbije, uključiće se u realizaciju strateškog projekta – izgradnju Moravskog koridora.

Pokretanjem gradjevinske industrije doći će do otvaranja novih industrijskih zona i otvaranja realnih radnih mesta, što će unaprediti razvoj ovog dela Srbije, rekao je direktor RPK Vukićević.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije