Radio televizija Trstenik
Sport

Rukometaši „Prve petoletke“ u Super „B“ ligi

U utakmici bez takmičarskog značaja lako i ubedljivo kao što se to i očekivalo rukometaši „Prve petoletke“ u komšijskom derbiju poslednjeg 22.kola Prve lige „Zapad“ savladali su ekipu „Goč Merkura“ iz Vrnjačke Banje rezultatom 38:25 i na taj način ostvarili istorijski plasman u Super „B“ ligu. To je najveći uspeh u istoriji kluba nakon polufinala Kupa Jugoslavije sa banjalučkim „Borcem“ 1961.godine. Ova generacija sjajnih trsteničkih rukometaša već pet godina je pokušavala da se domogne višeg ranga ali svake sezone malo je nedostajalo. Ali ove, ostvarili su svih 20 pobeda bez izgubljenog boda i plus 197 datih golova u odnosu na svoje protivnike, koje su sa lakoćom rušili tokom cele sezone.  

Istorijski plasman u Super „B“ ligu ostvarili su: Vladimir Miletić, Bojan Simić, Nikola Veškovac, Vladan Mladžić, Miroslav Miljković, Miloš Dimitrijević, Branislav Grbović, Nikola Cvetković, Marko Ćosić, Saša Pribaković, Miloš Bradić, Ivan Obradović, Marko Pljakić, Ivan Velimirović i Dušan Mitrović, pod rukovodstvom trenera Milana Đorđevića, koji obavlja i funkciju predsednika kluba. Zasluge takođe pripadaju Miodragu Diniću, sportskom direktoru i sekretaru kluba Zvezdanu Đurđeviću. Ova ekipa će zlatnim slovima biti upisana tokom 60 godina postojanja i rada kluba kao jedina generacija koja je osvojila prvo mesto sa maksimalnim učinkom i bez ijednog izgubljenog boda. Sve čestitke trsteničanima na sjajnim igrama i rezultatima uz želju da i u Super „B“ ligu dostojno reprezentuju naš grad.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije