Radio televizija Trstenik
Društvo

Sve više poplavljenih sela

Razmere jučerašnjih poplava u trstetničkoj opštini još nisu sagledane a  jutro je donelo nove probleme u  Medvedji, a potom i u drugim selima. Voda je u Medvedji poplavila nekoliko kuća i regionalni put.

Situacija je bila tako alarmantna da je prilikom  obilaska poplavljenih kuća i predsednik Skupštine opštine, Gerasim Artanasković sa sardnicima pritekao u pomoć.

I u Velikoj  Drenovi na više lokacija bujične vode su uzele svoj danak. Stradala su dvorišta i plastenici. Porodici Levićanin U Velikoj Drenovi poplavljena je kuća. Ljudi su se organizovali da motorima iscrpe vodu iz dvorišta ali  kanali nisu  mogli  da prime toliko velike količine vode, koja neprekidno nadolazi.

I u Stragarima su poplave nanele velike štete, pre svega na usevima. Riljačka reka napunila je korita i preti novim poplavama.

Vode su sa okolnih brda sprale veliku količinu zemlje i peska pa su putevi u lošem stanju.

Zbog poplave je bio u prekidu put prema Milutovcu, a kolone vozila čekale su da vodena stihija prodje.

Meštani Milutovca su obilazili svoja imanja i mogli su sa žaljenjem da se uvere da je njihov ovogodišnji trud uništen.

Obilazak poplavljenih područja zavšili smo u Selištu , gde je most jedva odolevao vodenoj bujici. Velika količina smeća otežavala je oticanje reke. Put u selo , koje je juče pretrpelo strašnu poplavu pružao je još strašniju sliku. Svedoci smo tragedije da je jučerašnji težak napor da se sve sredi posle poplave , nova bujica odnela, a stanovnike Selišta zatekli smo u još težoj situaciji, koja  rečima teško može da se opiše.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije