Radio televizija Trstenik
Društvo

Predsednik Vučić obišao poplavljena mesta, među kojima i Ribnik u opštini Trstenik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi mesta koja su prethodne sedmice bila poplavljena, a u okviru posete bio je i u domaćinstvu Živote Maksića u Gornjem Ribniku opština Trstenik, koje je u nedavnim poplavama pretrpelo najveću štetu.

Ovom prilikom predsednik Srbije izjavio je da će država pomoći obnovu poplavljenih domaćinstava i sanaciju infrastrukture.

Predsednik Srbije bio je u obilasku poplavljenih područja je sa ministrom poljoprivrede Nedimovićem, direktorom kancelarije za javna ulaganja Blagojevićem,  direktorom Srbija voda Puzovićem, i direktorom „Puteva Srbije“ Drobnjakom, a porodicu Maksić u Gornjem Ribniku sa predsednikom obišao je i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić i njuegovi saradnici.

U razgovoru sa domaćinima, predsednik je preneo da država ima novac i da će finansijski odmah pomoći oštećene.

„Nećete čekati mesecima, pa sto komisija… Biće jedna komisija koja će izaći i za koji dan rešavamo sve. Ne možemo da damo preko hleba pogače, ali možemo da damo da bude bolje“, objasnio je Vučić.

Zamenik predsednika opštine Trstenik Ljubiša Marković objasnio je  da ovoga puta nije plavila Morava, već voda iz kanala i potoci.

„Putna infrastruktura je oštećena i preko 2.300 hektara zemlje bilo je pod vodom, oko 160 kilometara nekategorisanih puteva je oštećeno, kao i 10 kilometara ketegorisanih i procena komisije je da šteta iznosi preko 400 miliona dinara“, rekao je Marković.

Dodao je da je u poplavama najviše nastradalo naseljeno mesto Selište, a da su tih dana na terenu bila sva javna predzueća, vatrogasne službe koji su sprečili da štete budu veće.

U opštini Trstenik od poplava je stradalo 134 stambena objekta, 13 mostova, 22 kilometra puteva i oko 3 hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta.

Inače,Vučić je jutros posetio poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja, zatim i Srednju školu „Dragačevo“ u Guči.  Nakon Guče, predsednik Srbije je bio je u opštini Lučani,  Kraljevu i Sirči.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije