Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Čajkinci uspešni na upisu u srednje škole

Završen je prvi krug upisa u srednje škole. Maturanti Osnovne škole „Miodrag Čajetinac Čajka“ mogu da odahnu, jer su gotovo svi upisani u željene škole i smerove.

U OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka“ beleže veliki uspeh povodom nedavno objavljenih rezultata upisa u srednje škole. U prvom krugu upisa svi maturanti ove škole uspeli su da upišu željene škole i smerove. Po rezultatima završnog ispita ova i još nekoliko osnovnih škola trsteničke opštine daleko su iznad okružnog i republičkog  proseka.

Nataša Končar, profesorka matematike ističe koliko su ponosni na svoje djake, i čitav sistem koji je doveo do ovog uspeha.Od  šezdesetosmoro maturanata ove škole,  njih sedamnaestoro je upisalo srednju školu u susednim gradovima –  Kraljevu, Kruševcu, Vrnjačkoj Banji i Čačku. Ostali učenici ostaju u matičnom gradu gde nastavljaju dalje školovanje.  Maturanti su otišli, a novi prvaci su se upisali, i treba istaći veoma dobar podatak, da je u Čajkinu školu ove godine  upisano za 12-toro više djaka nego što ih je bilo ranije.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije