Radio televizija Trstenik
Društvo

Obeležen 7.jul

U organizaciji Saveza boraca opštine Trstenik, polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje borcima kraj Morave, obeležena je 78. godišnjica od ustanka protiv fašizma.

Minutom ćutanja prisutni su odali počast svim borcima stradalim u borbi protiv neprijatelja, a vence na spomen obeležje palim borcima položili su članovi Saveza boraca, predstavnici opštine Trstenik, kao i predstavnici Pokreta socijalista.

Okupljenim grdajanima, potomcima palih boraca i poštovaocima tekovina narodnooslobodilačke borbe, obratio se Miodrag Nedeljković, predsednik Saveza boraca, ističući značaj ovog istorijskog datuma.

U programu obeležavanja ovog značajnog datuma  nastupili su učenici  trsteničkih škola sa prigodnim rodoljubivim pesmama.

Prisutnima se obratio i Saša Rašković ističući značaj ovog istorijskog trenutka i značaj borbe koja se vodila na našem tlu.

Svečanost su svojim izvodjenjem uveličali Ksenija Đorić i Una Ćirić, učenice Gimnazije “Vuk Karadžić“, Andjelija Šljivić iz Osnovne škole “Sveti Sava“, Jana Đokić i Nikola Arsić, učenici Muzičke škole “Kornelije Stanković“.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije