Radio televizija Trstenik
Društvo

Raščišćavaju se posledice protutnjalog nevremena u Opštini Trstenik

Jako nevreme praćeno  velikom količinom padavina , vetrom i grmljavinom, koje je juče u popodnevnim satima zahvatilo veći deo Srbije , pogodilo je i opštinu Trstenik. Obilna kiša , za manje od sat vremena , poplavila  je  brojne ulice u  gradu i dovela do zagušenja atmosferske i fekalne kanalizacije, zbog čega je saobraćaj u ovom periodu bio  potpuno otežan.Slična situacija  bila je i u okolinim naseljima i selima  trsteničke  opštine. Pored padavina , štetu u samom gradu  napravio je i olujni vetar koji je obarao i nosio baštenske mobilijare ugostiteljskih objekata.

Tokom nevremena , usled jačine vetra, polomljen je i bilbord koji je bio postavljen u blizini dečijeg igrališta u samom centru Trstenika, a  načinjena je i lakša materijalna  šteta  na objektima  i elektroenergetskoj  mreži u široj okolini. Kako saznajemo problema i dalje ima u pojedinim selima, i bez struje se više od deset  sati nalaze pojedini delovi u Grabovcu, Medveđi, Planinici .Ekipe Elektrodistribucije Kruševac pogon Trstenik , od juče su na terenu i rade na otklanjanju kvarova do kojih je došlo . Iz službe Hitne medicinske pomoći dobili smo informaciju da nije bilo povređenih lica u toku nevremena.  Nepogode koje su zahvatile Rasinski okrug i danas, nisu nanele  nove štete u našoj opštini tako da se trenutno radi na saniranju posledica juče rašnjeg nevremena , a u Trsteniku je održana sednica Štaba za vanredne situacije .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije