Radio televizija Trstenik
Kultura

Promovisana knjiga Radoša Bajića „Samo je Morava večna“

-Samo je Morava večna“ predstavlja zbir odabranih kolumni koje je Radoš Bajić godinama pisao za najeminentnije dnevne listove u Srbiji.

„Producent i pisac priča o životu malih, običnih i često zaboravljenih ljudi, uvideo je da nam niko odavno nije pisao ni jednog jedinog retka, pa se uz sve svoje poslove prihvatio i pisanja pisama bez koverata. Jer ne zna sve adrese na kojima stanujemo…“

Nova knjiga glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića „Samo je Morava večna“ u izdanju „Službenog glasnika“, predstavljena je u prepunoj sali većnice Narodnog univerziteta.– Morava u našem narodu nije samo reka, već mnogo više od toga. Ona predstavlja sinonim trajanja i opstanka Srba kroz vekove. O Moravi smo ispevali najlepše pesme, a nemar koji demonstriramo prema njoj prepoznajem u nama samima… Ono što nismo dosad uništili, danas razgrađujemo i uspešno devastiramo – rekao je Radoš Bajić. 

Pored autora o knizi su govorili izvršni direktor Sektora za izdavanje knjiga u “Službenom glasniku” Petar V. Arbutina, književnik Ljubomir Vojić, pesnik Veroljub Vukašinović, a tekstove iz romana čitao je dramski umetnik Nebojša Vranić.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije