Radio televizija Trstenik
Društvo

TRKA ČAMCEM MORAVCEM I PLIVAČKI MARATON

Poret nadmetanja u kuvanju riblje čorbe, atraktivni deo programa i ovogodišnje 23. turističke i sportsko zabavne manifestacije „Trstenik na Moravi“bili su TRKA ČAMCIMA MORAVCIMA I PLIVAČKI MARATON. Veliki proj gostiju i posetilaca uživao je pored kulinarskog i u sportskom utrkivanju ko će biti najbolji.

Preko hiljadu gostiju, posetilaca, učesnika na obali Morave okupilo se radi uživanja u lepoti Bogom dane reke, druženju, hrani, muzici i izuzetnom programu ovogodišnje 23. Turističko sportske i zabavne manifestacije „Trstenik na Moravi“. Čamac Moravac, brend ovog događaja, plovilo je koje služi čoveku i za koje je su mnogi vezani. Ranije se njme lovila riba, bacale mreže, prevozila roba i ljudi a danas ima posebnu namenu. Najodvažniji su se njime trkali sekući moravske talase. Ovaj put je entuzijazam splasnuo pa je za trku čamcem Moravcem sa motkom bilo prijavljeno samo dva takmičara koji su se nadmetali na rečnoj stazi izmedju starog i novog mosta. Brži je bio Uroš Milunović koji je pobedio kolegu po čamcu Nikolu Tomića. Oni i te kako imaju iskustva u vožnji čamca Moravca jer su i ranijih godina učestvovali na ovom takmičenju i više puta pobedjivali.

Tradicija trke čamcem Moravcem se nastavlja a dogadjaj su još zanimljivijim učinili i plivači i to najviše mladi koji su isplivali maraton. Ovogodišnji pobednik je Lazar Krstić, mlada plivačka nada inače član plivačkog  kluba „Rasina“ iz Kruševca, koji je briljantno isplivao stazu dugu 1800 metara. U zamah ga je pratio klubski drug Luka Trajković koji je zauzeo drugo mesto a treći je bio gost iz Rusije Rednik Garsimovič.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije