Radio televizija Trstenik
Kultura

Završen 17.međunarodni umetnički kamp

Na izložbi slika Milana Dodića, predstavljeno je 25 radova ovog umetnika, koji više nije među nama, ali njegovo delo ostaće da nas i buduće generacije podsećaju na njega i njegovo bogato likovno stvaralaštvo. Kao jedan od najuspešnijih likovnih stvaralaca Milan Dodić je od Opštine Trstenik dobio pristojan prostor u kome je vredno stvarao i naslikao nekoliko stotina slika koje se nalaze u privatnim kolekcijama i mnogim institucijama u našem gradu. Poslednje večeri ovogodišnjeg umetničkog kampa brojna publika imala je priliku da pažljivo pogleda samo jedan deo slika iz bogate kolekcije Milana Dodića.

Ovom prilikom prikazan je dokumentarni film posvećen stvaralaštvu Milana Dodića, autora Darka Đurđevića, akademskog slikara, koji je ujedno i otvorio izložbu slika trsteničkog umetnika, koji je preminuo pre dve godine. Organizator ovogodišnjeg 17.međunarodnog umetničkog kampa bilo je Udruženje Art Centar Roma Srbije, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Trstenik i Narodnog univerziteta i uz medijsku podršku RTV Trstenik.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije