Radio televizija Trstenik
Sport

Наставља се суноврат трстеничких фудбалера

          Посртању трстеничког српсколигаша  нема краја. После седмог кола Трстеничани су на последњем месту без иједног бода. Нишки „орлићи“ јесу важили за фаворита, али да ће овако лако и убедљиво славити на терену крај Мораве, нико није могао очекивати. Гости су већ у 20. минуту имали предност од три гола. У 5. минуту голман домаћих Вукајловић је пред својим голом покушао да дрибла  А. Стефановића, али је нападач гостију успео да дође до лопте, умешао се и штопер Кршанин и неспретно погодио сопствену мрежу. Уследили су брзи контра напади гостију, а сјајни Дејан Стаменковић био је незаустављив и два пута савладао Вукајловића. На сличан начин и А. Стефановић је у 20. минуту искористио своју шансу.

          Нешто озбиљнији отпор домаћин је пружио у наставку, чак створио и неколило повољних прилика, али Марковић, Вукчевић и Васић нису били прецизни. У два наврата одлично је интервенисао сигурни голман гостију Милан Стефановић. Почасни гол за домаће постигао је Душан Вукчевић у 89. минуту после центаршута Луке Марковића. Машић је био стрелац петог гола за госте, а коначан резултат поставио је на појединац меча Дејан Стаменковић из пенала у првом минуту судијске надокнаде времена.

            Тежак пораз најболнији у последњих 30 година нико није очекивао. У времену када клуб треба да прослави 100 година постојања, резултатски крах ставља велику мрљу на некада блиставу историју. Очекивња су изгледа била превелика да ће млади играчи са стране моћи да буду појачања и достојно носе дрес трстеничког српсколигаша. Седам кола показал су бројне слабости тима, који је изгледа недорастао да може да буде равноправан конкурент осталим тимовима у лиги. Времена је сувишемало и оно полако цури у настојању да се апатија и хаотично стање у клубу превазиђе и да резултати буду онакви какве Трстеник заслужује. На потезу је најпре локална самоуправа, а потом и руководтсво клуба које свакако треба да објасни трстеничкој јавности тренбутно стање који су проистекли из катастрофалних резултата, које пре почетка сезоне нико ни у најцрњим сновима није могао сањати. Наредни дани показаће да ли ће се ситуација мењати и поправљати на трновито, неизвесном и претешком путу ка опстанку у лиги.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije