Radio televizija Trstenik
Društvo

Narodna poslanica Milena Turk imenovana za zamenika predsednika Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja

Marta meseca ove godine navršavilo se punih 20 godina od početka NATO bombardovanja Srbije. Pre dve decenije, države NATO alijanse su u nehumanom i necivilizacijskom činu izručile projektile sa osiromašenim uranijumom na Srbiju.

Radi utvrđivanja činjeničnog stanja, u Srbiji je formirana Komisija za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja, a zamenik predsednika ove komsije od pre nekoliko dana je narodna poslanica iz Trstenika Milena Turk.

Milena Turk je dodala da je važna i saradnja sa Komisijom italijanskog parlamenta, koja je ispitivala povezanost bombardovanja sa oboljevanjem italijanskih vojnika koji su bili u međunarodnoj misiji na Kosmetu.

Osiromašeni uranijum je vrh ledenog brega jer postoji mnoštvo toksičnih i kancerogenih supstanci koje su se oslobodile tokom NATO agresije. Gađani su objekti pod ekološkim rizikom, trafostanice,Petrohemija, Azotara, rafinerije i Komisija će se baviti prikupljanjem informacija sa terena. Zaključci Komisije će se koristiti za sanaciju životne sredine, prevenciju i rano lečenje, zaključuje narodna poslanica Milena Turk.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije