Radio televizija Trstenik
Društvo

Opština Trstenik ove godine po drugi put uključila se u nacionalnu akciju pod nazivom „Daj pedalu raku“

Manifestacija „Daj pedalu raku“, u organizaciji Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje održava se petu godinu za redom i realizuje se pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, uz veliku podršku I lokalnih samouprava .Trstenik je ove godine jedan od  22 grada Srbije koji je podržao akciju.Narodna poslanica Milena Turk otvorila je ovu akciju i  ispred zgrade opštine podigla ružičastu zastavu, koja je simbol ove kampanje.

Podrška je izuzetno važna jer u Srbiji od raka dojke koji je, ako se otkrie na vreme, izleči u više od 90 odsto slučajeva,istakla je dr Dragana Popović, načelnica Službe opšte prakse Doma zdravlja “dr Sava Stanojević“.

Na platou ispred opštine održan je I kraći kulturno-umetnički program u kome su ucestvovali članovi KUD „Prva petoletka“ iz Trsteniku , a kraću demonstaciju veština imali su i mladi karatisti „Prve petoletke“ , kao I biciklisti učenici iz osnovne škole „Sveti Sava“ iz Pejovca. Pored njih ovom prilikom učestvovali su I ostali sugrađani u kraćoj vožnji biciklama po gradu I time dali podršku akciji kojom započinje mesec obeležavanja borbe protiv raka dojke .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije