Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Preko projekata do neophodne mehanizacije

Poljoprivrednici su preko svojih udruženja tokom proteklih nekoliko godina, zahvaljujući sredstvima opštine Trstenik, uspeli  da nabave uredjaje  koji im olakšavaju rad u poljoprivredi. Predsednik opštine Trstenik sa saradnicima, obišao je neka od udruženja i uverio se u kvalitet i opravdanost projekata koje je finansirala opština Trstenik u cilju unapredjenja poljoprivredne proizvodnje.

Opština Trstenik je tokom proteklog perioda dosta upagala u poljoprivrednu proizvodnju. Udruženja poljoprivrednika konkurisala su za sredstva opštine preko projekta za nabavku mehanizacije koju , kao pojedinci ne bi mogli da nabave.

Mijalovac ima tri udruženja poljoprivrednika i svi oni su tokom predhodnih godina konkurisali i dobili sredstva za unapredjenje poljoprivredne proizvodnje.

Opština Trstenik će i unarednoj godini preko svoje kancelarije za poljoprivredu nastaviti da pomaže poljoprivrenicima. Cilj je da pored unapedjena poljoprivrede i šira zajednica ima koristi od ovih projekata, pa je ova mehanizacija angažovana i na uredjenju javnih površina u selu,crkvenog dvorišta i fudbalskog igrališta.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije