Radio televizija Trstenik
Ekonomija

Програм промоције предузетништва и самозапошљавања

Новооснованим предузетницима, пољопривредним газдинствима, микро и малим привредним друштвима старости до две године, као и свима који су заинтересовани за отпочињање сопственог бизниса и развој пословања, од 31.10.2019. године на располагању је нови национални „Програм промоције предузетништва и самозапошљавања“, који, као свеобухватна подршка, представља снажан развојни подстицај привреди Србије. У том циљу ПКС РПК Крушевац организује презентацију  Програма, у петак 22.11.2019. године од 13:00 часова, у сали ПКС РПК Крушевац.

Циљ Програма је подстицај развоја предузетништва кроз обједињену подршку за оснивање нових привредних субјеката. Програм има за циљ да подстакне самозапошљавање у одговарајућем сегменту и допринесе одрживом развоју и стварању нових радних места у Србији.

Циљна група Програма су почетници у пословању (почетници који нису регистровани, морају да се региструју  до добијања средстава)  и привредни субјекти не старији од 24 месеца.

Програм промоције предузетништва и самозапошљавања обухвата све кључне аспекте подршке неопходне за успех старт ап пројеката – петодневну обуку за израду пословно – инвестиционог плана, повољне банкарске кредите код комерцијалних банака, партнера у пројекту, гаранцију за кредите банака партнера, бесповратна средства (грант) корисницима који успешно отплате кредит  у износу до 20 одсто укупног инвестиционог улагања које се финансира у оквиру Програма (максималан износ бесповратних средстава 360.000,00 динара). Повољни банкарски кредити у максималном износу од 3.600.000,00 динара додељиваће се за финансирање инвестиција (набавку производне опреме, машина, постројења, садница, куповину или адаптацију пословног или производног простора) као и за обртна средства, уз повољне услове отплате и погодности у виду ниже каматне стопе која је фиксна у максималном износу од 5,99% на годишњем нивоу.

Информација о Програму, као и документација неопходна за учешће у Програму, могу се преузети са сајта Министарства привреде

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije