Radio televizija Trstenik
Društvo

Burno u sudnici u Ubu

Glavna rasprava u sudskom procesu između predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića održana je danas u Osnovnom sudu u Ubu , a u sudnici je bilo više nego burno.

Trifunović se u sred sudnice Glišiću unosio u lice i pozivao ga da se obračunaju napolju! Naime, Trifunović je tužio Glišića zbog njegove izjave da je “raspala narkomančina koja treba da promeni dilera”, a u zakonskom roku od 30 dana sudija će dostaviti presudu.

Tokom suđenja Trifunović se više puta Glišiću obratio rečima: “Hoćeš li da ti i ja izađemo napolje”, nakon čega su razmenili uvredljive reči, a na Glišića je bacio i maramicu. Zbog toga je sudija obojicu kaznio sa po 10.000 dinara.Predsednik PSG je naveo da je on lično navikao na vređanja u javnom životu, ali da ima stare roditelje krhkog zdravlja i da su se potresli zbog uvreda. Glišić je rekao da njegova izjava zbog koje je tužen nije imala nameru da uvredi Trifunovića, već je govorio “Trifunovićevim jezikom”.

– Nisam imao nameru da ga povredim, naravno ni njegove roditelje, ali sam želeo da mu se obratim jezikom koji on razume.

On očigledno i nije povređen jer je zaboravio da ispriča kakvu bol je zbog toga doživeo, morao je advokat da ga podseti. Čak je i posle toga nesmetano politički naparedovao i postao predsednik PSG, pa ispade da treba da mi zahvali – rekao je Glišić. 

Njegov advokat je kao dokaze da je Trifunović sklon vulgarnom izražavanju izneo prepiske na Tviteru u kojima iznosi vulgarnosti. Istakao je i da Trifunović sam sebe nazivao “naduvanim i našmrkanim”, dok je Trifunović za sve te navode rekao da su stilske figure: hiperbola, sarkazam, cinizam.

Nakon suđenja Trifunović je zgradu suda odmah napustio sa svojim advokatom, a Glišić je dao izjavu za medije.

– Sud je odbacio sve moje dokaze koji su vrlo eksplicitni i sa svedocima da je on korisnik opijata. Prvi deo je bio da smo dokazali da se radi o osobi koja koristi najvulgarniji rečnik i da kada mu se obratite takvim rečnikom, on ne može da doživi duševni bol.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije