Radio televizija Trstenik
Kultura Некатегоризовано

Lepotica i zverka apsolutni pobednici medjunarodnog festivala “ Zvono “ u Zvorniku

Predstava „Lepotica i zver(ka)“ dečije scene Trsteničkog pozorišta proglašena je za najbolju predstavu sedmog Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta „Zvono“,  održanog u Zvorniku u periodu od 16. do 18. decembra.

https://studio.youtube.com/video/Cfk08K76PoI/edit

 Tokom tri  dana trajanja festivala ljubitelji pozorišta u Zvorniku imali su priliku da pogledaju ukupno  pet predstava mladih glumaca iz  Republike Srpske i Srbije. Naša predstava „Lepotica i zverka“ u režiji Miloša Miloševića  u  izvođenju glumaca trsteničkog pozorišta i dramskog studija Vuk Karadžić iz Grabovca  osim nagrade za najbolju predstavu festivala  osvojila je  još četiri  značajne nagrade. Za najboljeg reditelja festivala proglašen je Miloš Milošević Šika.  Titula najboljeg glumca festivala pripala je Tadiji Radivojević za ulogu dvorske lude .  Nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena je Jeleni Jović,  dok su za najbolju scenografiju proglašeni Vasilije Petrović i Milojica Šerkularac .

Pored Tadije Radivojevića u predstavi  su igrali Helena Veljović, Vanja Stevanović ,Jana Mladenović ,Kristina Trajković , Vuk Orolić , Đurđa Savić , Tijana Matić, Viktor Nedeljković i Una Ćirić .  Trstenička publika imaće priliku  Lepoticu i zverku pogleda već 28 januara , nakon čega slede i gostovanja u Jagodini i Crnoj Gori .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije