Radio televizija Trstenik
Društvo

Trstenik dan pred doček NG

Dan pred doček Nove godine posetili smo trsteničku pijacu i prodavnice da vidimo šta se najviše kupovalo ovih dana i vidimo kako su se Trsteničani pripremili za doček Nove godine. Na prvi pogled nije bilo uobičajene novogodišnje gužve . Ispred pijace su se kao i obično prodavali novogodišnji ukrasi i ikebane.

Pijaca je bila dosta oskudno snabdevena uglavnom voćem i povrćem , promrzli prodavci nisu bili raspoloženi za priču, ali su  zato pečenjare imale dosta posla. Na ražnju su se okretali pečeni prasići dok su ljudi stajali u redu da kupe kilogram dva.

Živo je bilo i u prodavnicama , a mi smo posetili popularu prodavnicu “Viršla“ na pijaci koja je pred praznik, kao i inače odlično snbdevena, a pokušali smo da saznamo šta se najviše prodavalo.

Za naše sugradjane imali smo par pitanja, za početak gde će za doček Nove godine. Većina će kao i obično praznike provesti u krugu porodice.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije