Radio televizija Trstenik
Некатегоризовано

Ministar Šarčević u Trsteniku

Strategija razvoja nauke i obrzovanja podrazumeva otvaranje još  nekoliko naučnih centara u Srbiji .S tim u vezi, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , Mladen Šarčević sa saradanicima posetio je Trstenik sa ciljem upoznavanja sa kapacitetima koje naša opština pruža za otvaranje Centra za robotiku.

Ovo bio bio repunlički centar , koji bi pružao velike mogućnosti i značio bi svojevrsno priznaje struci i tradiciji koju Trstenik ima u školstvu i industriji. Tokom posete vođeni su razgovori sa rukovodstvom lokalne samouprave, a u razgovorima je učestvovala Narodna poslanica, Milena Turk , kao i predstavnici školske uprave i privrede.

U okviru posete Trsteniku , ministar Šarčević je u pratnji saradnika i opštinskog  rukovodstva obišao prostor pogona nekadašnje fabrike  Mikroelektronike, koja pruža idealne mogućnosti za jedan ovakav centar.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije