Radio televizija Trstenik
Некатегоризовано

Održan Dan vinara

Povodom Svetog Trifuna zaštitnika vinara i vinogradra u Trsteniku održana manifestacija Dani vinara i vinogradara, koju  su organizovali Kancelarija za poljoprivredu , Turistička organizacija, Narodni univerzitet i Udruženje vinogradara, voćara  i vinara Sveti Trifun a pokrovitelj je bila Opština Trstenik.

 Manifestacija Dan vinara i vinogradara Sveti Trifun održana je po 17 put u prisustvu brojnih izlagača i posetilaca u Restoranu Klub u Trsteniku. Sveti Trifun je slava vinogradara . Svečani obred sečenja slavskog kolača obavio je svešetnik, Vladimir Trošić. Kolačar je bio Ljubomir Sekulić iz Male Sugubine, a kolač je preuzeo Aleksandar Dačić iz istog sela.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić.

Na manifestaciji su dodeljene plakete za unapredjenje vinarstva  i vinogradarstva, Zemljoradničkoj zadruzi ‘’Mala Sugubina 198’’, i Vinariji Magaza iz Velike Drenove, kao  i Matić Stefanu iz Riljca. Za najlepši štand plaketa je dodeljena Zemljoradničkoj zadruzi iz Male Sugubine , za najlepšu promociju , poljoprivrednom gazdinstvu Aleksić iz Kruševca i za  najlepši promotivni materijal, Vinariji Smiljković iz Drenče.

Na takmičenje za najbolje vino ove godine je pristiglo123 uzorka vina i to 46 uzorka rozea, 43 uzorka belog vina i 35 uzorka crvenog. Ove godine dodeljeno je 27 medalja u 3 kategorije, a za apsolutne pobednike proglašn je po jedan proizvodjač u svakoj kategoriji.Za belo vino, Miloš Simić iz Male Sugubine.

U kategoriji rozea apsolutni pobednik je Bojan Ignjatović iz Rujišnika

I u kategoriji crvenih vina pobedio je Dejan Vučković iz Milutovca.Na manifestaciji je bio i veliki broj izlagača, vinarija i proizvodjača, zanatskih i drugih proizvoda, koji su obogatili ovu manifestaciju.U kulturno umetničkom delu programa nastupili su članovi hora Boško Jugović, Mihajlo Janićijević, solista na harmonici, Stefan Kostić, solista na violini , Andrej Jovanović  Sanja Ivanović, vokalni solisti.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije