Radio televizija Trstenik
Ekonomija

IZ RPK -program mera Vlade

Vlada Republike Srbije donela je Program ekonomskih mera podrške privredi, koji je formiran na osnovu medjunarodnog iskustva (usvojenih mera u razvijenim ekonomijama i zemljama okruženja), preporuka Medjunarodnog monetarnog fonda i Evropske komisije, kao i predloženih mera domaćih poslovnih asocijacija.

Pravni okvir za sprovodjenje Programa ekonomskih mera predstavlja Uredba o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjketima u privatnom sektoru с i novčanoj pomoći gradjanima radi ublažavanja i ekonomskih posledica nastalih usled pandemije е COVID-19. Uredbom se uredjuju fiskalne pogodnosti i direktna davanja iz budžeta Republike Srbije privrednim subjektima uprivatnom sektoru radi ublažavanja ekonomskih posledica zbog širenja virusa COVID-19.

Program podrzumeva efiksanu primenu fiskalnih mera bez suvišnih procedura, kako bi pomoć pravovremeno stigla onima kojima je najpotrebnija. Takodje, mere su privremenog karaktera, kako u pogledu direktnih plaćanja, tako i odlaganja, odnosno umanjenja odredjenih poreskih obaveza.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije