Radio televizija Trstenik
Društvo

Ukinuto vanredno stanje

Na teritoriji Srbije jutros u 5 sati ukinuto je vanredno stanje. Štab za vanredne situacije Opštine Trtstenik je na telefonskoj sednici koja je održana 7.maja na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije ukinuo vanredno stanje na području Opštine Trstenik. Ukidanje vanrednog stanja podrazumeva prestanak zabrane kretanja za sve građane, rad ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u skladu sa radnim vremenu koje je na snazi bilo pre uvođenja vanrednog stanja, ali uz obavezno pridržavanje socijalne distance, nošenje maski i rukavica u zatvorenom prostoru.

Na teritoriji Rasinskog okruga, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, ukupno su od Kovida 19 obolele 344 osobe, ondosno 3 više u odnosu na prethodni dan. 

Najviše zaraženih je sa teritorije Kruševca – 258, u opštini Aleksandrovac je 41 osoba obolelo od Kovida 19, u Varvarinu 27, Ćićevcu 9, na području opštine Brus do sada je kod 3 osobe potvđena zaraženost koronavirusom, a prema podacima Instituta za javno zdravlje “dr Milan Jovanović Batut” koronavirus je potvrđen kod 12 osoba. Broj izlečenih u odnosu na prethodni dan  uvećan je za čak 20 pacijenata, tako da je ukupno izlečeno 192 pacijenta.

U privremenoj Kovid bolnici u kruševackoj Hali sportova, trenutno je smešteno 18 pacijenata. Kako saznajemo od rukovodioca ove bolnice, doktora Saše Zajića, juče je obavljeno testiranje još nekoliko pacijenata, a sutra i u dane vikenda, slede dodatna testiranja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije