Radio televizija Trstenik
Društvo

Malodrenovački Džon Vejn

                    Plemenitost  i lepota konja ne ostavljaju  ravnodušnim…

Danas su prava retkost i atrakcija. U trsteničkom kraju više skoro da ih i nema, svega nekoliko. Nekada su korišćeni za rad, vuču i u saobraćaju, a sada oni koji ih imaju drže ih iz ljubavi i eventualno jahanja. Aleksandar Đurđević iz Male Drenove ponosan je na svog vranca Cvetka sa kojim voli da projezdi kroz selo i uvek izazove oduševljenje znatiželjnika.

       Vranac Cvetko ima 13 godina i već je šest meseci u vlasništvu mladog zaljubljenika u konje. Aleksandar kaže da od detinjstva voli konje i da je uspeo da ostvari svoj san a njegov konj je pravi kućni ljubimac i atrakcija u selu.

        Lepi, verni i plemeniti, konji zahtevaju dosta pažnje i nege a Aleksandar se o svom vrancu maksimalno brine od ishrane, zdravlja, timarenja i ulepšavanja do rekreacije. Kupio mu je najmoderniju opremu za jahanje pa kad projaše selom sa oduševljenjem ga posmatra i staro i mlado a posebno devojke obraćaju pažnju na ovog dvadesettrogodišnjeg „malodrenovačkog Džon Vejna“.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije