Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Novi ormarići za osnovce

Opština Trstenik je u okviru projekta za unapredjenje populacione politike potpisala ugovor o sufinansiranju mera za koje je izdvojeno preko 5 miliona dinara iz kancelarije resornog ministarstva za demografiju i populacionu politiku.

U okviru mera populacione politike, opština Trstenik je nastavila sa opremanjem matičnih škola i područnih odeljenja sa djačkim ormarićima. Ukupno će se podeliti 105 ormarića sa oko 950 kaseta , što će popuniti potrebe svih škola. Ormarići su dopremljeni u još dve gradske škole, prvo u Osnovnu školu Miodrag Čajetinac Čajka.

A zatim i u Osnovnoj školi “Sveti Sava “ u naselju Trstenik 2.

Za opremanje ormarićima opština je izdvojila 1864 000 dinara. U okviru ovih mera koje su dogovorene sa kancelarijom za demografiju i populacionu politiku urediće se kabinet za učenike sa smetnjama u razvoju u Osnovnoj školi “Živadin Apostolović“, urediće se po jedna učionica za produženi boravak u osnovnim školama Živadin Apostolović i Miodrag Čajetinac, Čajka, takodje planirane su edukacije za unapredjenje roditeljskih kompetencija kao i promovisanje fizičke kulture i zdrave ishrane kod dece.    U okviru projekta opremiće se  i dečje igralište u okviru predškolske ustnove.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije