Radio televizija Trstenik
Društvo

Prva sednica Veća u novom sazivu

Prvoj sednici novog saziva Opštinskog veća Opštine Trstenik predsedavala je Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik, a u radu sednice učestvovali su njen zamenik Dejan Rakovac, pomoćnici Nenad Smiljković i Radomir Milunović i predsednik Skupštine Opštine Gerasim Atanasković. Na početku sednice konstituisan je novi saziv Opštinskog veća od 6 članova za naredni mandatni period sa pojedinačnim resornim zaduženjem. Većnici Opštine Trstenik u narednom mandatu su: Ljubiša Marković za socijalna pitanja, dr Dragica Gočanin Pejčić za zdravstvo, Zoran Jakovljević za poljoprivredu, Tamara Simić za ekologiju, Dušan Erić za privredu I finansije I Vladimir Dačić za infrastrukturu I komunalne delatnosti. Od najvažnijih tačaka članovi veća razmatrali su i usvojili nacrt Odluke o završnom računu budžeta Opštine Trstenik za 2019.godinu, kao i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine.

Od ostalih važnih tačaka članovi veća su razmatrali i usvojili izveštaje javnih preduzeća “Energetika”, “Komstan” i preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i plan i program rada Narodnog univerziteta za 2021.godinu.

Od ostalih važnih tačaka usvojen je izveštaj o pripremljenosti sistema odbrane od grada na teritoriji Radarskog centra Kruševac, zatim rešenje o formiranju komisije za implementaciju programa korišćenja sredstava budžeta za davanje podsticaja privrednicima i poljoprivrednicima, kao i druga pitanja i predloge.  

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije