Radio televizija Trstenik
Kultura

Veliko delo Mati Ane Adžić predstvljeno na izložbi i u monografiji

U porti Manastira Veluće, u prisustvu sveštenstva i poštovaoca dela Mati Ane Adžić , promovisana je monografija o Mati Adžić i najavljena izložba u Trsteniku.Ovo je vreme u kome je lako biti dobročinitelj. Mati Ana je bila dobročinitelj u vreme kada je bio rat i  oskudica. Zato je njeno delo veliko jer je u najtežim uslovima brinula za preko 200 mališana. O tome izmedju ostalog govori izložba koju će trsteničani moći da vide u svom gradu o svojoj sugradjanki koja je odabrala put vere i put humanosti.

Povodom otvaranja izložbe u organizaciji Muzeja Rudničko-Takovskog kraja, posvećene Mati Ani Adžić, o životu  i delu ove monahinje   velike dobrotvorke, koja je prošla put od iskušenice do igumanije manastra  govorili su njeni savremenici i priredjivači izložbe u njenu čast.

O humanosti i delima  Ane Adžić, govorili su Miroslav Egerić, sveštenik u penziji inače bivši stipendista fonda Mati Ane Adžić i Mirjana  Glišović, autorka izložbe.

O životnom putu  Mati Ane govorila je i Mati Teodora Spasojević, igumanija manastra Veluće, a u programu su učestvovali umetnici, frulaši,Srećko i Darko Perčević, kao i crkveni hor Vavedenje  pri Manastiru Veluće, koji  otpevao pesmu Bogdaj , posvećenu prvom sirotištu koje je u Bitolju vodila Mati Ana.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije