Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Podeljene čitalačke značke

Završnica takmičenja za „Čitalačku značku“ je održana u Narodnoj biblioteci „Jefimija“, na Dečijem odeljku. U skladu sa epidemijskim merama zaštite, dogadjaju je prisustvovala samo nekolicina mališana.

Onima koji su na testu postigli najbolje rezultate, dodeljene su diplome i nagrade. Ostali mališani koji su dobitnici Čitalačke značke, ove godine nisu mogli da prisustvuju dodeli, zbog epidemijske situacije.

Iz svake osnovne škole naše opštine bilo je dosta nagradjenih djaka.

Ovogodišnji dobitnici nagrada za mladji uzrast su Anja Todorović, učenica OŠ „Kneginja Milica“ , Nikola Špirić, učenik  OŠ „Živadin Apostolović“  i Ana Milutinović učenica OŠ „Rade Dodić“.

U starijem uzrastu nagradjene su učenice Katarina Mitrović i Milena Pantelić, učenice  OŠ „Kneginja Milica“ i Ana Pecić učenica OŠ „Živadin Apostolović“.  

Nagradu za najbolji Čitalački dnevnik dobio je Stefan Erić, učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Ova manifestacija je usmerena na učenike osnovne škole, a ima za cilj da podstakne čitanje kod djaka, i ljubav prema knjizi. Svi vredni učenici, koji su pokazali volju za druženje sa knjigom i ispunili zahteve ovog takmičenja, zavredjuju sve pohvale.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije