Radio televizija Trstenik
Društvo

Vreme je za zimske gume

Od 1.  Novembra, po zakonu o saobraćaju,  obavezna je upotreba zimske auto-opreme. Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, podrazumeva da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

Vozači znaju da zima diktira uslove vožnje ali i opreme koju svaki vozač po mora da poseduje U zimsku opremu spadaju četiri zimske gume kod kojih dubina  šare ne sme biti manja od četiri milimetra. Prodavnice su odlično snabdevene pneumaticima različitih domaćih i svetskih proizvodjača a cene su u velikom rasponu. Što bi se reklo za svačiji džep.I uslovi plaćanja su prilagodjeni kupcima. U vreme zamene pneumatika mnogo je posla i za vulkanizere.

Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku obavezno imaju i odgovarajuće lance za sneg, a u prodavnicam amožete nabviiti i tečnost za zimsko održavanje stakala, nove akumulatore a i sve drugo neophodno svakom vozaču.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije