Radio televizija Trstenik
Društvo Ekonomija

Do 8.novembra traje prijva za program „Moja prva plata“

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Program Vlade Republike Srbije „Moja prva plata” sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.
Cilj Programa je da se podstakne zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema s nedostatkom kadrova.
Mladima sa završenim srednjim obrazovanjem obezbeđena je mesečna novčana naknada u iznosu od 20.000,00 dinara, dok za one sa završenim visokim obrazovanjem naknada iznosi 24.000,00 dinara. Za Program „Moja prva plata” opredeljene su ukupno dve milijarde dinara iz budžeta Republike Srbije. Sredstva će biti isplaćivana direktno licima na osposobljavanju, preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Pored iznosa koji isplaćuje država, poslodavci mogu da isplate i dodatna sredstva. Doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, takođe će biti uplaćeni u skladu sa zakonom.
U Trsteniku je trenutno prikazana 101 pozicija od strane poslodavaca za zapošljavanje preko ovog projekta.
Prijava kandidata na pozicije i selekcija kandidata počela je 8. oktobra i trajaće do 8. novembra 2020.godine.
Za više informacije posetite sajt u linku ispod teksta.
https://mojaprvaplata.gov.rs/naslovna

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije