Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Novak Radivojević – pobednik Medjunarodne olimpijade iz mikroelektronike

Novak Radivojević, poreklom iz Trstenika, nedavno je  osvojio prvo mesto na Medjunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike. Novak je student master studija Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, I proglašen je za najboljeg diplomiranog studenta smera Elektrotehnika.

Na 15. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike je učestvovalo 370 učesnika iz 10 zemalja sveta, a Novak Radivojević je bio najbolji u konkurenciji kolega iz Rusije, Jermenije, Ukrajine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta, Brazila, Argentine,  Perua i Vijetnama.

Mladom Novaku Radivojeviću ovo nije prvi put da se takmiči, iza sebe ima nekoliko osvojenih medalja sa raznih domaćih, regionalnih I medjunarodnih takmičenja iz elektronike i elektrotehnike. Pored toga što je veoma uspešan student, Novak je i u radnom odnosu, i kako kaže, sve postiže bez velikih poteškoća.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije