Radio televizija Trstenik
Kultura

Dodeljena nagrada “ Jefimijin vez “

Završno veče kulturno-duhovne manifestacije “Jefimijini dani “, po tradiciji, održano je u porti manastira Ljubostinja, a svi dogadjaji ove večeri bili su Jefimiji u čast. Ove godine obeleženo je 50 godina od osnivanja i 30 godina od obnavljanja manifestacije.

Pohvalu knezu Lazaru kazivala je glumica Jelena Stupljanin, a potom su održana pesnička prinošenja koja je otvorio Radomir Andrić, jedan od prvih učesnika Jefimijinh dana i dobitnik nagrade Jefimijin vez.

Svoje stihove ove večeri kazivali su i Dragan Jovanović Danilov, Bojan Stojadinović Pantović, Branislav Matić, Branislav Zubović, Dragica Stojanović, Blagoje Baković. Poseban pečat ovoj manifestaciji dao je akademik Matija Bećković, prošlogodišnji dobitnik nagrade Jefimijin vez.

Stručni žiri je odlučio da ove godine nagrada Jefimijin vez pripadne pesniku Draganu Lakićeviću za zbirku pesama Žetelica.Nagradu je uručila predsednica opštine Trstenik Milena Turk, a potom se prisutnima obratio i ovogodišnji nagradjeni pesnik.

Na svečanosti je na nastupio i hor profesora muzičke škole Kornelije Stanković, a celo veče, melodijama na fruli, protkao je istaknuti umetnik Bora Dugić uz pratnju Bobana Prodanovića na harmonici. Ovogodišnja manifestacija Jefimijini dani ostaće dugo upamćena, a na samoj završnici upućen je poziv za ponovno vidjenje sledeće godine pod ljubostinjskim lipama.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije