Radio televizija Trstenik
Društvo

Gulašijada iznad očekivanja

Uveliko popularna Gulašijada svake godine privuče brojne posetioce i takmičare  iz cele Srbije i inostranstva , a tako je bilo i ove godine .

Ako je suditi po broju gostiju i onih koji su se prijavili  za takmičenje  sa sigurnošću se može reći  da  je Gulašijada postala zaštitni znak  ne samo Ugljareva već i čitave trsteničke opštine  kaže i predsednica opštine Trstenik Milena Turk …

Jurica Terzic  ispred MZ Ugljarevo podsetio je da je  pre  šest godina , ideja za „Gulašijadu“ potekla od preminulog urednika Radio Vrnjačke Banje, Zorana Debeljaka, i  da  je zahvaljujući organizatorima iz MZ i udruženju  “Džimi Barka“  podržana od strane opštine do danas prerasla u manifestaciju šireg značaja .

Kulinari  koji su se odazvali takmičenju uživali su u kulinarskom delu ali i dobrom druženju , medju njima je bilo i onih koji su Gulašijadi verni od samog početka .

 Dok se gulaš krčkao , publika I takmičari  uživali  su u bogatom kulturno umetničkom programu  u kome su učestvovali članovi folklornog ansambla “ Sveti Nikola“    iz Trstenika i  brojni izvođači narodne muzike .

 Iako su na Gulašijadi atmosfera i dobro druženje na prvom mestu , vredi pomenuti da  su organizatori i ove godine ocenjivali najbolje gulaše  a za nagradjene su pored diploma i pehara obezbedjene  i brojne prigodne nagrade koje će ih uvek podsećati   na Ugljarevo i Gulašijadu .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije