Radio televizija Trstenik
Društvo

Konkurs za seoske kuće

Ministarstvo za brigu o selu u skladu sa uredbom Vlade Republike Srbije, 28. juna donelo je program i raspisalo konkurs o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije.  Tim povodom  u  Palati Srbije  održan je radni sastanak sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem, na kome je prisustvovao zamenik predsednice opštine Dejan Rakovac. Na sastanku se razgovaralo o kupovini napuštenih seoskih kuća sa okućnicom, za koje je Ministarstvo za brigu o selu raspisalo konkurs.

Cilj ovog konkursa je oživljavanje sela i smanjivanja kretanja koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima, navodi zamenik  predsednice opštine Dejan Rakovac ističući da  se zahtevi prijava zainteresovanih  podnose zajedno sa jedinicama lokalne samouprave.

Podnosioci prijava po ovom konkursu su mlada lica, do 45. godina, koji su u bračnoj zajednici, vanbračnoj zajednici, samohrani roditelji kao i poljoprivrednici tj poljoprivrednice.

Konkurs je otvoren do 1. Novembra a zahtevi se odobravaju prema redosledu podnošenja.

 Sredstva predviđena za ovu namenu su 500 miliona dinara   ,a seoske kuće ne mogu biti skuplje od milion i dvesta hiljada dinara, koliko se maksimalno i dodeljuje po jednom zahtevu u okviru ovog konkursa. Svi detalji o konkursu, odnosno potrebnoj dokumentaciji, kao i program i obrazac prijave se mogu videti i preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj interenet stranici Ministarstva za brigu o selu . 

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije