Radio televizija Trstenik
Sport

U Vrnjačkoj Banji održano 12.državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke

Na prekrasnoj bini u hali sportova u Vrnjačkoj Banji okupilo se oko 250 takmičara iz 14 klubova naše zemlje, koji su se takmičili u 6 kategorija žene, seniori, juniori, masteri, amateri početnici, kao i u apsolutnoj kategoriji. Predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković je naglasio da je ovo državno prvenstvo okupilo najbolje obarače ruke iz naše zemlje i da su ovo ujedno i kvalifikacije za ulazak u našu reprezentaciju, koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Bukureštu i Svetskom prvenstvu u Antaliji.

Državno prvenstvo svečano je otvorio Dušan Radović, direktor Sportskog centra Vrnjačka Banja, koji je istakao da se prestonica kontinentalnog turizma potrudila da bude odličan domaćin ovog prvenstva.

Jedan od pionira ovog sporta srpski reprezentativac Radiša Rale Milojković iz Petrovca na Mlavi, čestitao je organizatorima na sjajnoj organizaciji i naglasio da raduje činjenica da se sve veći broj klubova osniva i okuplja veliki broj takmičara.

Među 14 klubova na ovom prvenstvu nastupala su i tri kluba iz Trstenika, „Huk“, „Fit mask“ i „Bradrshud“, koji su pokazali odličnu formu i kvalitet pre svih Vladimir Savić, Biljana Erić, Jovana Arnautović i Miljan Đorđević, i nagovestili da će i u dresu reprezentacije Srbije imati tek šta da pokažu na narednim takmičenjima, na kojima će naša zemlja pokušati da opravda ulogu jedne od najkvalitetnijih zemalja na Balkanu, pa i u Evropi.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije