Radio televizija Trstenik
Društvo

Turnir “Ljuba i Čale“

 U znak sećanaj na Ljubomira Ljubomirovića i Časlava Andjelkovića, koji su 1999. godine dali svoje živote na Kosovui Metohiji , tokom agresije NATO snaga na našu zemlju, na spomen česmu posvećenu ovim herojima organizaovano je polaganej venaca i cveća. Pored uže porodice poginulih, vence su položili i predstavnici loklane samouprave, Udruženje boraca, predsatavnici Policijske stanice u Trsteniku i brojni meštani.

Nakon polaganja venaca i cveća , na sportskom terenu u ovom selu organizovan je tradicionalni turnir u malom fudbalu “Ljuba i Čale“. Otvarajući turnir, pomoćnica predsednice opštine Trstenik, Marina Radenković istakla je da je čitav program koji se održava svakog prvog maja, podsećanje na herojstvo i namenjen je mladima koji bi trebalo da sačuvaju sećanje na ljude koji su ostavili svoje živote na braniku domovine. O Ljubomiru Ljubomiroviću i Časlavu Andjelkoviću , govorio je i MIodrag Nedeljković, predsednik Udruženja boraca trsteničkog kraja.

Turnir je održan posle pauze od dve godine i privukao je pažnju meštana, naročito onih najmladjih , istako je zamenik predsednika Sveta MZ , Nemanja Miletić.

Ovom prilikom uručene su brojne zahvalnice svimakoji su nesebično pomogli održavanje turnira , nakon čega je održan i prigodan kulturno umetnilčki program u kome su učestvovali učenici OŠ “Miodrag Čajetinac Čajka i članovi Folklornog ansambla “Sveti Nikola“.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije