Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Škola za 21.vek u Milutovcu

U Muzeju nauke i tehnike, održano veliko državno tekmičenje u programiranju uz pomoć mikrobit uredjaja, a povodom završetka našeg najvećeg regionalnog edukativnog programa „Škole za 21. vek“, predstavljeni su rezultati i dodeljene vredne nagrade svim timovima koji su učestvovali na takmičenju.

  Pre ceremonije dodele nagrada, održana je svečana konferencija nakon 5 godina implementacije programa „Škole za 21. vek“ na Zapadnom Balkanu na kojoj su se obratili Kler Sirs, rukovodilac programa i zamenica direktora za region „šire Evrope“, British Councila, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i Njena Ekselencija ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Makleod.

Osnovna škola „Rade Dodić“ iz Milutovca je sa projektom „Pametni staklenik“ osvojila zasluženu nagradu za tim sa najboljim projektom na temu zaštite životne sredine. U pobedničkom timu bil su učenici  VIII razreda osnovne škole Luka Milosavljević  i  Mateja Marković sa nastavnikom tehnike i tehnologije Milošem Dodićem.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije