Radio televizija Trstenik
Zdravlje

Epidemisjka situacija stabilna

Epidemijska situacija je stabilna, broj novoobolelih je pao ispod 300, a opada i broj osoba na bolničkom lečenju.Na bolničkom lečenju nalazi se 225 pacijenata, od kojih je 8 na respiratoru.

Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) odobrila je upotrebu „Fajzerove“ vakcine za decu od 5 do 11 godina.

Epidemiolozi upozoravaju da je oprez i dalje neophodan, jer je koronavirus i dalje među nama.

Ukazuju na to da ulazimo u turistički period, da će naši državljani putovati, ali i stranci će dolaziti u Srbiju, te da će sigurno doći do veće cirkulacije virusa.

Nevakcinisani državljani zemalja van Evropske unije koji planiraju da letuju u Španiji, moći će da uđu u tu zemlju, jer Vlada u Madridu ublažava epidemijske mere.

Uslovi za ljude koji dolaze iz Britanije ili neke druge zemlje van EU, biće identični sa uslovima za ulazak državljana iz Šengenske zone, preneo je Skaj njuz.

Turisti će na ulazu u zemlju morati da pokažu jednu od tri stvari: sertifikat, negativan pi-si-ar test ili dokaz o preležanom virusu u prethodnih 180 dana.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije