Radio televizija Trstenik
Projekti

Česma Ivanovića

Ova objava na Portalu deo je projekta “Izvori“ , koji je na Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja dobio podršku i sufinansiran je iz budžeta opštine Trstenik.

Opština Trstenik je jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja veliku pažnju posvećuje negovanju slobodarskih tradicija, kulture i istorije na svojoj teritoriji. Ne zaboravljaju se ni heroji iz ratova od 1991. do 1999. godine, o čemu govori i ovaj primer. Spomen česma u Pejovcu podignuta je 2004.godine uz pomoć porodice Ivanović i prijatelja, a zahvaljujući opštini Trstenik i donacijama građana okupljenih oko udruženja ,,Pokreni Trstenik“ obnovljena je 2021.godine.Zoran Ivanović je jedan od 12 heroja iz opštine Trstenik, stradalih u agresiji NATO alijanse na SRJ pod nazivom „Milosrdni anđeo“, a svoj mladi život položio je na oltar otadžbine 31. marta 1999. godine na Kosovu i Metohiji. Svake godine 31.marta na spomen česmu vence i cveće polažu majka Bosiljka i sestra Zorica, zatim čelnici Opštine Trstenik, predstavnici MZ Trstenik 2, Udruženje RVI, OO Saveza boraca Trstenik, predstavnici preduzeća “Mikrolajn“, kao i pripadnici Vojske Srbije i ratni drugovi Zorana Ivanovića.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije