Radio televizija Trstenik
Društvo

Treća “Gulašijada “ u Milutovcu

U cilju aktivizacije društvenog života sela,  uspešno  je održana treća poljoprivredno-kulturna, gastronomska manifestacija “GULAŠIJADA”  u Milutovcu. Miris dima tek potpaljenih kotlića na bukovoj vatri i miomirisi povrća, mesa i začina, koji se lagano krčkaju u gulašima spravljanim po različitim recepturama dočekali su našu ekipu u prepodnevnim satima u Milutovcu . Treća Gulašijada je počela uz zvuke narodnog melosa, čuvara kulture i narodne tradicije . Viorilo se kolo u centru sela a sve to su priličili KUD “Zapis“ i folklorna grupa “Zavičajac’. Skup je pozdravio i manaifestaciju otvorio Milan Urošević, član Saveta MZ Milutovac, koja je i organizator dogadjaja. Pokrovitelj manifestacije je opština Trstenik, a ispred lokalne samouprave obratio se predsednik SO , Gerasim Atanasković.

Treću gulašijadu u Milutovcu posetila je i predsednica opštine Trstenik, Milena Turk, sa predstavnicima društveno političkog života grada Kruševca. Medju gostima su bili i komšije iz opštine Rekovac iz Poljoprivredno – veterinarske škole , koji su imali odličnu prezentaciju i još bolji gulaš. Ove godine 5 prvonagradjenih , najboljih gulaša dobilo je kao nagradu novi kotlić. Po oceni žirija peto mesto osvojila je “Kafna kod Draže“, četvrto“, ekipa “Tange lange“, treće, Poljoprivredna škola iz Rekovca, drugo FK “Polet“ Milutovac, a ovogodišnji pobednik je Milutin Stojanović, Tina. Veliki broj učesnika i gostiju  uživao je u kulturno umetničkom programu,  dobrom gulašu, i ostalim djakonijama  kao i u druženju  uz  narodni melos. Ceo dogadja je pozdravila i jedna roda, uživajući u muzici i uredjujući svoje gnezdo, na obiližnjem stubu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije